HTML

Politika és közélet

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.04.20. 12:50 selymesszőrű tejbegríz

Még idén kinyílik Pandora szelencéje.

Még idén érezni fogjuk a Bajnai csomag áldásos hatásait melyek között elsősorban a 25%-os általános és a 18%-os távhőre, tejtermékekre illetve a pékárukra vonatkozó áfa kulcsok bevezetésének, és a jövedéki termékek (dohányáruk, üzemanyagok, szeszes italok) adójának megnövelésével jár. Ezek elsősorban egyértelműen bevétel növekményt jelentenek, mivel majdhogy nem egységnyi árrugalmas termékekről van szó, azaz az emberek akkor is megvásárolják, ha adott esetben drágul. Ennek legfeljebb egy kis népi zúgolódás lesz a visszhangja, hiszen aki eddig is dohányzott az most is fog, elsősorban emiatt fektetett nagy hangsúlyt Bajnai a jövedéki termékek megadóztatására. Egyszerű, és tiszta bevételi forrás. Tervben van még az alsó szja-sávhatár kitolása 1,9 millió forintig, Januárra visszamenőlegesen is. Bár én mindig is az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszer mellett kardoskodtam, hiszen nem véletlenül magas az adóelkerülési arány egész Magyarországra kiterjedően. Ha az emberek nem látnak érezhető eredményeket az adóforintjaikból, jogosan tehetik fel a kérdést, hogy akkor ugyan minek adózzak? Az elmúlt 6-7 év a lehető leg-hozzá-nem-értőbb költségvetési politikájáról tanúskodik, a hitelválság – mint a cseresznye a mesebeli tejszínhabon - számunkra már nem is jöhetett volna rosszabbkor. Az IMF leminősítése pedig több volt, mint kellemetlen, a külföldi tőke már megállíthatatlanul áramlik kifelé az országból. Vagy egyáltalán be se jön ide. Azt a hír járja, hogy a 2011-es év brutálisabb lesz, kérdem én, lehet még ENNÉL is rosszabb?

 

3 komment

Címkék: politika csomag megszorítás


A bejegyzés trackback címe:

https://politiker.blog.hu/api/trackback/id/tr911075882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HitElemér · http://www.credithill.eu/ 2009.04.20. 13:55:34

Majd kiderül, de szerintem igen. A vezetőink különleges képességekkel vannak megáldva, mint bármikor a történelem folyamán. Itt mindig meg kell mutatni, hogy még ha vesztünk és belepusztulunk is, azt csináljuk, amit kigondoltunk... Itt már csak a csoda segíthet...

selymesszőrű tejbegríz 2009.04.20. 16:26:18

Az a baj másik fele, hogy a csomag csak a kormány egyéves túlélését szolgálja, ezek amolyan látszatintézkedések. Az IMF hiteleket is csak ennek a kormánynak az időszaka alatt lehet lehívni, törleszteni viszont már a következőnek kell. Mi ez ha nem pofátlanság?

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.05.28. 17:17:23

Ha nem csökkennek az állami kiadások akkor folyamatosan emelhetik a terheket, nem oldódik meg a probléma.

Nem örülnénk alacsonyabb adókulcsnak sem, kivétel a 0%, mert aki most elkerüli az adót az el is fogja. Nagyon kevesen vannak akik inkább befizetnek egy-két-öt százalékkal alacsonyabb adót!:(

Lehet rosszabb!
süti beállítások módosítása